You are currently viewing Ge inga pengar till Cancerfonden

Ge inga pengar till Cancerfonden

Sluta ge pengar till Cancerfonden!

ge inga pengar till cancerfondenLars Bern som tidigare varit vice ordförande i Cancerfonden skriver i en krönika att han tycker att man ska sluta skänka pengar till Cancerfonden, Rosa Bandet m.fl. då detta är att anse som ett cyniskt hyckleri. Jag är fullt benägen att hålla med Lars i detta!

Lars skriver bland annat:

Som tidigare vice ordförande i Cancerfonden är det med sorg i hjärtat jag måste konstatera att denna organisation nu har totalt spårat ur. Man bedriver en kampanj för det s.k. Rosa Bandet ihop med godisföretaget Fazer som marknadsför kraftigt sockrade produkter. I det aktuella fallet godiset Geisha. Man har tidigare i samma kampanj marknadsfört sig med sockrade bullar.

All modern forskning inom cancerområdet idag visar att socker och andra lättförbrända kolhydrater är det i särklass största enskilda livsmedlet som är så starkt knutet till cancer, dess uppkomst, förekomst och spridning. Likaså är den ständigt ökande diabetesjukligheten orsakad av samma livsmedel.

Lars skriver vidare:

Förr hette diabetes sockersjuka. Den som p.g.a. sitt för stora intag av socker och andra lättförbrända kolhydrater såsom mjölprodukter får diabetes, löper sedan en tre gånger så stor risk att drabbas av cancer och överlevnaden när man får cancer bland diabetiker är långt sämre än hos icke diabetiker. Jag talar här av egen erfarenhet inom min familj.

För snart 100 år sedan slog Nobelpristagaren Otto Warburg fast att cancerceller är helt beroende av socker för att överleva. När vi äter socker, mjöl och andra snabba kolhydrater omvandlas dessa till olika sockerarter i kroppen som är en idealisk näringsbas för cancerceller och dess tillväxt och överlevnad.

Den som undviker lättförbrända kolhydrater sänker kraftigt sitt blodsocker och sätter cancerceller på svältkur. Går man över till ketogen kost (med huvudsakligen naturligt fett från smör, grädde, fett kött och fisk, kokosolja, olivolja m.m.) minimeras blodsockret och cancer får svårt att överleva.

Det som är skrämmande är att dessa vetenskapliga fakta inte är något hinder eller något som Cancerfonden tar i beaktande utan de marknadsför sig med godis och annat som innehåller mängder med socker och kolhydrater. Ett cyniskt hyckleri är precis vad det är!

Som Lars skriver:

Det är helt uppenbart att Cancerfonden till varje pris vill förhindra att cancerförekomsten i samhället minskar. Strategin är tydligen att ju fler som får Cancer ju större och fler donationer från allmänheten till fonden i samband med begravningar av de döda.

Till bilden hör att den cancerforskning som fonden givit sitt stöd under åren främst har haft en traditionell inriktning i nära samklang med Big Pharmas (läkemedelsindustrin, reds. anm.) intressen. Sett till de mycket stora belopp som delats ut under åren har tyvärr resultaten varit ytterst blygsamma. Den cancerforskare som fått i särklass mest från fonden är känd för att avfärda uppenbara cancerrisker och vara industrins ekonomiska intressen till lags.

Slutsatsen är helt enkelt att sluta ge pengar till detta cyniska hyckleri! Det finns ett mycket seriöst alternativ som heter Kostfonden om ni vill bidra till forskningen. Kostfonden är helt oberoende från både läkemedels- och livsmedelsindustrin.

Lars krönika i sin helhet hittar ni här: Inga pengar till Cancerfonden!

Den som vill fördjupa sig i detta ämne bör skaffa Lars nya bok om Den metabola pandemin. I boken redovisar Lars ett omfattande vetenskapligt material vad det gäller uppkomsten av cancer, hur den sprider sig och hur den växer i våra kroppar.

Uppdatering:

Jag kom precis ihåg att tidningen Hälsa hade en debattartikel om detta i januari 2017. Läs gärna artikeln ”Debatt: Cancerfondens kostråd är kontraproduktiva!” hos tidningen Hälsa.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Jan Johnsson

  Jag vet att vår kost har med våra sjukdomar att göra men det är rätt cyniskt att påstå att man inte skall stödja Cancerfonden. Det finns ju människor som har cancer och dom vill ju gärna leva. Jag tror på bra forskning på alla sjukdomar, även cancer, och bra forskning på kost!

  1. Stefan

   Hej Jan!

   Det verkar som du missar poängen här.
   Jag tror också på bra forskning så att alla som drabbas av cancer kan bli hjälpta.
   Problemet är att läkemedelsindustrin, som Cancerfonden genererar enorma summor pengar till inte forskar för människans bästa, de forskar för att ta fram mediciner som inte gör dig frisk utan håller dig vid liv så länge som möjligt och att du är beroende av deras mediciner och därmed är en lönsam kund.
   Bra forskning kan vi få först när eventuella ekonomiska intressen är eliminerade. Bra forskning kan göras av forskare som inte har ekonomiska bindningar till läkemedelsindustrin. Kostfonden är ett bra exempel på detta.
   Så länge Cancerfonden göder läkemedelsindustrin trots att det finns vetenskapligt stöd för annan typ av behandling och andra metoder, som inte läkemedelsindustrin kan tjäna lika mycket pengar på, och att man kampanjar med sockerbombade produkter, trots att det blev känt redan på 1930-talet att cancern för att överleva måste ha socker, då är det Cancerfonden som står för ett cyniskt hyckleri.

Lämna ett svar